Η ΕΤΑΙΡΙΑ

από το 1979 παράγουμε και προωθούμε τα παραδοσιακά τυριά της Λήμνου στην Ελλάδα και όλον τον κόσμο

Ξεκινήσαμε ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση και εξελιχθήκαμε σε μια σύγχρονη επιχείρηση με state of the art εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας- διατηρώντας πάντοτε την παράδοση και την ποιότητα των πρώτων υλών- γεγονός που μας εδραίωσε στον κλάδο των τυροκομικών προϊόντων Λήμνου, όπως το Καλαθάκι, το Μελίχλωρο και η Φέτα Λήμνου.

Συλλέγουμε καθημερινά φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα από επιλεγμένους κτηνοτρόφους και επιλεγμένες περιοχές του νησιού όπως ο Άγιος Δημήτριος, ο Κάσπακας, ο Μούδρος και η περιοχή του Φακού, που αποτελεί καταφύγιο της άγριας ζωής της Λήμνου.

Σας (προ)καλούμε λοιπόν, να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας και να ταξιδέψετε στην παράδοση και στην πλούσια γεύση των τυριών της Λήμνου.

timeline

 • 1979
  Η ΑΡΧΗ
  Ιδρύθηκε το 1979 από τον Γεώργιο Μαρκάκη με αντικείμενο την εμπορία τυριών στο χωριό Κοντιά της Λήμνου.
 • 1987
  Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ
  σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις άρχισε η πρώτη παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.
 • 1989
  Η Διεύθυνση
  Το 1989, σε πολύ μικρή ηλικία, η δεύτερη γενιά της εταιρείας, ο Σταμάτης Μαρκάκης, ανέλαβε την επιχείρηση.
 • 1993
  Η εταιρεία γίνεται δημόσια
  Η οικογενειακή επιχείρηση αναμορφώθηκε σε Δημόσια Εταιρεία και μετονομάστηκε σε ΓΑΛΑΚΤΩΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΛΗΜΝΟΣ Γ. & Σ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ Α.Ε | Limnos Dairy S.A.
 • 2018
  Το Παρόν
  Σήμερα η Limnos Dairy SA. έχει την έδρα της στον Άγιο Δημήτριο Λήμνου σε νέες και σύγχρονες εγκαταστάσεις, διατηρώντας πάντα την παράδοση και την ποιότητα των προϊόντων της.
EnglishScroll Up